Ramble header

Vorige Rambles

Vorige Rambles

28 feb: Paul Batto Jr. (SL)

14 mrt: tba

28 mrt: Marty Fields Galloway (USA)

18 apr: Rebecca Loebe (USA)

Ramble Special: Iain Matthews (UK)

De eerste Ramble van 2016 is meteen weer een bijzondere.. Niemand minder dan Iain Matthews komt solo op de Ramble Special om het nieuwe jaar in te luiden. Entree €8 zaal open 20:30 reserveren gewenst info@trianon.nl of 024-3229189

Kathryn Claire

KC1  Kathryn Claire heeft vele kilometers gemaakt als violiste, gitariste en singersongwriter en heeft zo, on the road, haar eigen stijl ontwikkeld. Het grote fundament komt van haar klassieke en traditionele muzikale achtergrond gecombineerd met het vermogen tot improviseren maakt haar tot zeer geziene gast op de podia wereldwijd. Ze heeft getourd in de V.S., Japan, India en Nederland, België en Frankrijk.
Kathryn Claire heeft inmiddels al vier solo CD’s uitgebracht. Naar aanleiding van haar meest recente CD ‘Morning Comes Too Soon’ werd Claire in de pers geroemd vanwege haar muzikaliteit, haar ‘sterke, diep ontroerende’ stem. In samenwerking met nationale en internationale artiesten verscheen er een vierdelige CD van een Celtisch muziekproject dat door de Irish Post werd uitgeroepen tot in de Top Tien van beste albums in 2013.
Karthryn Claire wordt begeleid door bassist Allen Hunter. Hunter heeft de afgelopen twintig jaar met vele artiesten in en rond Portland getourd en muziek opgenomen, waaronder de laatste tien jaar met de vanuit LA opererende ‘Eels’.

Bert Hadders (NL)

By Judith Vermeulen

By Judith Vermeulen

Op Koninginnedag 2012 (de laatste!) kocht de Groningse muzikant Bert Hadders op een rommelmarkt een bandrecorder. Bij de recorder hoorde een plastic tas met een tiental banden.
Het bleken tapes te zijn die ooit door de antropoloog drs. Gradus J. Bosklopper waren opgenomen. De onderzoeker bleek opnamen te hebben verzameld in de Drents-Groningse Veenkoloniën van artiesten uit zowel het religieuze als het seculiere circuit. Met het vertolken van dit ‘Olde’ repertoire is Bert Hadders er in geslaagd de veelgeplaagde provincie Groningen een stem te geven die klinkt als een klok en bovendien bijzonder poetisch blijkt. En bovendien niet gespeend van humor.

Voor deze laatste ‘Ramble on Tuesday’ van het jaar dus pure folk, blues of country uit eigen land. In onvervalst ‘Grunnings’ nu eens gevoelig dan weer bijtend sarcastisch weet Bert Hadders ieder publiek mee te nemen op een hilarische reis door ‘t hoge Noorden.
Verbazingwekkend goed te volgen, ook voor niet Groningers.. dus laat dat gezegd zijn..

http://youtu.be/Ax_1yEoZReU Bert Hadders op Youtube..

Zie ook www.berthadders.nl

Desi & Cody & Gene Williams (USA)

5 December in de Kargadoor, Utrecht en 9 December in Trianon, Nijmegen.

Mix de Mamas and the Papas met het indie duo She and Him en je krijgt Desi and Cody uit America. Dit singer-songwriter echtpaar brengt een oud, westers country en folk geluid met mooie melodieuze en harmonische liedjes.
Ze hebben een aanstekelijk plezier in het performen en dit stralen ze ook uit naar het publiek. Ze creëren samen een eigen muzikale wereld waarin alle ruimte is, tot in detail, voor de compositorische pareltjes van Cody en de kristalheldere, melodieuze stem van Desi. Vonkjes die niet alleen overspringen tussen de twee, maar ook naar de luisteraar.

Gitarist Gene Williams speelde al eens eerder op een Ramble on in de Kargadoor, samen met the Godfather of Red Dirt Music Tom Skinner en bassist Don Morris..
Gene Williams speelde jaren met Jimmy LaFave, en zelfs ooit met legende Townes van Zandt op een plaatopname.. Hij is veel gevraagd sessie gitarist en speelde o.a. ook op platen CD’s van b.v. The Watchman en ondergetekende. Ook coming man John Fullbright zette onder hoede van Williams zijn eerste schreden in Europa. Op de foto Gene Williams at the Oklahoma Music Hall of Fame.
Zie ook www.desiandcody.com

Ann Vriend (CAN)

ann_070_3 Ann Vriend (CAN): 11 November
Intieme en luisterrijke concerten in Café Trianon.

Voor deze editie komt de Canadese Ann Vriend samen met Rooster Davis en drummer naar Café Trianon. Ze speelde ooit eerder op het singersongwriterfestival Ramble in Oost en verbaasde vriend (jawel) en vijand met haar humor, haar verhalen maar bovenal met haar fenomenale stem.
Haar nieuwste album heet: ‘For The People in The Meantime’ een zeer ‘soulfull’ album waar, volgens de pers, Motown trots op zou zijn geweest. The single van het album “The Long Road’ krijgt behoorlijk wat Airplay op de Canadese radio en een andere track van het album verschijnt binnenkort in een Russische film. Ann Vriend is bovenal een podiumdier die een onvergetelijke indruk maakt. Zo won ze onlangs nog een prijs voor beste performer op Ottawa’s Bluesfest.
“..’For the People in The Meantime’ is gedrenkt in rythm and blues met echo’s uit de jaren ’70 met een intensiteit zonder pardon, energiek en zeer onderhoudend. Vanwege de stem én de verhalen in de songs is ‘For the People in the Meantime’ een plaat waar je tegelijkertijd naar wil luisteren of op wil dansen..”
www.annvriend.com
zaal open:20:30

Ramble on Tuesday.. meest intieme luisterconcerten met singersongwriters vanuit binnen- en buitenland in ‘ the cutest little venue’.
Deur open 20.15 uur | Aanvang 20.45 uur | Entree: bijdrage | Info: http://www.rambleontuesday.nl/

Eric Taylor (USA)

foto Marco Bakker

foto Marco Bakker

28 Oktober: Trianon, Nijmegen: Eric Taylor (USA) & support Steve Folk (UK)

Deze keer een bijzondere Ramble on Tuesday met dit keer een voorprogramma én een hoofdgast.
Eric Taylor geldt als een van de grote Texaanse singersongwriters van zijn generatie. In een traditie die beroemd geworden is door artiesten als Townes van Zandt, Guy Clark en Steve Earle is Taylor sinds de jaren ’70 een van de vaandeldragers in het genre. Huidige sterren als Lyle Lovett en Nanci Griffith namen liedjes van Taylor op. Het was pas in 1981 dat zijn eerste soloplaat ‘Shameless Love’ uitkwam waarna Taylor maar direct een jarenlange ‘sabbatical’ opnam. In de loop der jaren verschenen zijn ‘songs’ op diverse CD’s van o.a. June Tabor en Lyle Lovett. Pas in 1995 keerde hij terug met de CD ‘Eric Taylor’ dat direct tot ‘Texas Album of the Year’ werd verkozen. Hij ging op tour en kwam in 1998 met de plaat ‘Resurrect’ die vervolgens in de pers werd uitgeroepen tot een van de ’100 essential records of all time’.
Eric Taylor stond op vele festivals waaronder Kerville, Newport, Woody Guthrie Festival. Hij stond in Paradiso en speelde bij David Letterman.
Verdere discografie: 2001: ‘Scuffletown’, 2005: “The Great Divide’, 2011:’Live at the Red Shack’ (met o.a. Lyle Lovett & Nanci Griffith)
Eric Taylor bracht vorig jaar zijn jongste CD uit: ‘Studio 10′
Zie ook: BlueRubyMusic officiële website Eric Taylor.

In het voorprogramma deze keer de Engelse singer songwriter Steve Folk die eigenlijk als hoofdgast zou moeten fungeren maar die het een eer vond om de avond te openen voor Eric Taylor.
Steve Folk:

zaal open:20:30
Ramble special met Eric Taylor & voorprogramma Steve Folk
Entree: 7,– €

Amanda Rheaume (CA)

1409_amanda_rheaume-244pxDinsdag 23 september 2014
Trianon

De Canadese singer-songwriter Amanda Rheaume maakt melodische folk-country-pop muziek. Ze wisselt krachtige nummers af met ingetogen nummers die je raken. Haar stem is toegankelijk en fijn om naar te luisteren met zo nu en dan de’snik’. Met zo’n 160 optredens per jaar zit de Canadese niet stil en reist ze de wereld rond. Vanavond daalt zij neer in Trianon en hebben wij het genoegen om haar live te bewonderen.

www.amandarheaume.com

Ad van Meurs (NL)

1409_advanmeurs_aka_thewatchman_244pxDinsdag 9 september 2014
Trianon

De eerste editie van een nieuw seizoen Ramble on Tuesday wordt afgetrapt door blues/americana zanger en gitarist Ad van Meurs. Ad van Meurs brengt prachtig ingetogen Nederlandstalige country/blues/americana. Samen met Ankie Keultjens vormt hij ‘The Watchman’. Vanavond vullen zij de zaal met fijne country en blues van hoge kwaliteit.

www.advanmeurs.nl

David Philips (ES/UK)

1303_david_philips-244px

Dinsdag 31 oktober 2014
Kargadoor

Zij die hem al eerder zagen weten het al. Dit is een must see and hear. Philips begon zijn Nederlandse tour op de ‘Ramble on’ in Utrecht en zorgde direct voor een volle bak!!
De nieuwe cd ‘December Wine’ vond zijn weg naar luisterpaal van radio 6. Hij speelde ‘live’ bij Tros Muziekcafé en is bezig aan zijn derde tournee door de lage landen. Bracht eerder twee cd’s uit; ‘Heal Yourself Alone’ en ‘Rooftop Recordings’ (ook op Nederlands label Black and Tan). Opererend vanuit metropool Barcelona brengt David Philips een mix van folk, blues en singer songwriter songs van ongekend niveau.
Oh ja, hij speelt ook nog op een sigarenkistgitaar!!

www.soundcloud.com/davidphilips